Oktatási irányelveink

Az aromaterápia világa szorosan összefügg az illatos molekulákat is adó, gyakran a etnomedicina tárházában is meglelhető gyógynövények hatását alkalmazó fitoterápiával. Bár az illóolajok terápiás hatása részben eltérhet a gyógynövények egyéb kivonatainak hatásától, a növények gyógyító hatását legteljesebb spektrumban akkor fordíthatjuk önmagunk egészségének helyreállításának szolgálatába, ha ezt nem hagyjuk figyelmen kívül.

Az Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete egyik fő célja és küldetése, hogy az aromaterápia elérhetővé váljon az érdeklődők számára, és bárki megtanulhassa felelősen használni az illóolajokat, alkalmazásukról, kémiájukról, eredetükről hiteles forrásból tanulhasson. Az aromaterápia jelenleg Magyarországon hivatalosan a fitoterápia természetgyógyászati ág részét képezi, ezért ahhoz, hogy hivatalosan is aromaterápiával foglalkozhasson természetgyógyász (fitoterapeuta) képzést szükséges elvégezni. Az AME nagy hangsúlyt fektet a minőségi, gyakorlati tudásra, amelyet az akkreditált tanfolyamokon, képzéseken keresztül bárki elsajátíthat.

Céljaink
  • Releváns, naprakész információk megosztása annak érdekében, hogy az aromaterápia az őt megillető helyen, megfelelő módont történő alkalmazásával megőrizze helyét a megbízható komplementer medicinában a fitoterápián (gyógynövényterápián) belül.
  • Elősegíteni a különböző gazdasági érdekből széles körben terjesztett nem valós ismeretek és terápiás hatások kapcsán a valós információk terjedését. Hiszen a nem megfelelő célra, és módon alkalmazott illóolajok, hidrolátumok, stb. nem csak rövid távú károkat okozhatnak az emberi szervezetben.
Irányelveink
  • Integratív szemlélet a képzésben: hagyomány, tapasztalat, tudományos és kutatási eredmények összegzése
  • Biztonságos és fenntartható alkalmazás, felhasználás támogatása
  • Együttműködés nemzetközi kutatókkal és oktatókkal